Göteborgs Yoga CentrumYogaworkshops

Workshops med internationella seniorlärare

Anmäl dig här

Vi erbjuder kontinuerligt workshops med internationellt framstående Iyengaryogalärare. Dessa kurser är fördjupning och inspiration för dig som redan håller på med Iyengaryoga. Du bör kunna stå i Salamba Sarvangasana (axelstående) i fem min. Ibland är det bra att öva sig på ställningar som går lite längre än där man är för att utmana sig själv extra och därmed utvecklas i sin yogapraktik. På en workshop får man nya insikter och en skjuts till att gå längre med sin yoga.

Workshop med Jayne Orton 20 - 22 mars för Iyengar yogalärare

Denna kurs är enbart för certifierade Iyengar yogalärare.
På kursen går Jayne Orton igenom hur man kan fördjupa sin undervisning i de stående ställningar så den blir på Intermediate Junior nivå. Dessutom när och hur man introducerar upp och nedvända ställningar, hur man hjälper folk som har svårigheter med dem (ej terapiyoga) och hur man fördjupar sina instruktioner för mer övade elever.
Om Jayne Hon har undervisat i Iyengaryoga sedan 1981 och driver ”Iyengar Yoga Institute of Birmingham”. År 2000 blev hon den yngsta någonsin att få sitt seniorcertifikat. Jayne är en mycket omtyckt lärare som reser i hela Europa och håller workshops. Hennes sätt att undervisa på är särdeles tydligt och klart samtidigt som det är vänligt och uppmuntrande.
Jayne säger: ” Yoga transformerar liv. Yoga erbjuder verktyg som ger dig möjlighet att se på dig själv på ett holistiskt sätt och förbättra din hälsa, ditt välbefinnande och din medvetenhet. Yoga ger inre styrka och tillit. Yoga har gjort en sådan stor skillnad i mitt liv. Min passion är att dela det som jag har lärt mig med andra. Yoga erbjuder så mycket. Det är därför jag undervisar”
Jayne Ortons hemsida
Tider
Fredag kl. 18.30 – 21.00: Yogapraktik för Iyengar yogalärare
Lördag kl. 10.00 – 13.00 och 15.00 – 17.30: Stående ställningar och hur vi som yogalärare finslipar vår undervisning i dem
Söndag 09.00 – 13.00 (inklusive tepaus): Upp- och nedvända ställningar hur introducera och fördjupa dem.
Avgift 2.000 kr
Workshopen är på engelska.
Det finns platser kvar. Välkommen med din anmälan.

Yoga anpassad för personer med MS och andra neurologiska sjukdomar med Garth McLean 12 - 14 juni

Efter en mycket uppskattad workshop i maj 2014 har vi ny bokad en ny kurs med Garth.
Läs intervjun med Anna som var med på workshopen med Garth McLean förre året
Deltagarna kommer att uppleva fördelarna av en yogaträning som syftar till att balansera immunförsvaret samtidigt som nervsystemet lugnas och stärks. Inom Iyengar yoga använder man hjälpmedel så att alla kan göra ställningarna på ett tryggt sätt.
För vem Kursen vänder sig till personer med någon form av neurologisk sjukdom eller skada (t.ex. MS, Parkinson). Ingen tidigare erfarenhet av yoga behövs utan du kommer hela tiden få tydliga instruktioner om hur positionerna utförs.
Workshopen passar även för yogalärare och för dig som vill lära dig hur du kan anpassa yogaställningar, så de har en positiv effekt på immun- och nervsystemet.
Kursen ges på engelska med översättning till svenska vid behov.
Om Garth Garth är certifierad senior Iyengar yogalärare och en engagerad utövare av yoga. Garth studerar årligen med Iyengarfamiljen i Pune i Indien. Han är bosatt i Los Angeles där han har kurser på Iyengar Yoga Institute of Los Angeles och Yoga Works. Han erbjuder även workshops globalt för att sprida kunskapen om den positiva effekten av yoga på MS och andra neurologiska sjukdomar. Han fick själv diagnosen MS 1996.
Läs porträtt av Garth från hans vistelse i Göteborg, maj 2014
Besök Garths hemsida
Tider fredag kl. 18.30 – 20.30 lördag kl. 10.00 – 12.30 och 14.00 – 16.00, söndag 10.00 – 12.30
Avgift 1.850 krTillbaka | Top


 
Göteborgs Yoga Centrum AB. Adress: Smedjegatan 5, 411 13 Göteborg, Sverige.
Organisationsnummer: 556667-5400.
Tel. 031-13 22 52, Fax. 031-13 25 44. E-post: [email protected]