Göteborgs Yoga Centrum
"The long and uninterrupted practise of asanas, done with awareness, will bring success"
B.K.S. Iyengar

Ettårskurs i Iyengaryoga 2020
enligt B.K.S Iyengar traditionen

med Leela G. Hansen

"Varje tillfälle på ettårskursen har varit otroligt givande och jag har verkligen sett fram emot att åka till Göteborg inför varje gång. Det har både gett inspiration och vitamininjektion - men också insikter om hur outsinligt mycket mer det finns att lära!" Malin, Malmö

Innehåll
Syftet med kursen är att du skall förstå basen i yogaställningarna och komma in i att regelbundet praktisera yoga i din vardag. Du lär dig de grundläggande ställningarna inom Iyengaryoga. Dessutom kommer vi vid varje sammankomst att studera yogatexter av B.K.S. Iyengar, så du lär dig de viktigaste teoretiska principerna och termerna i yoga.

Yogaställningar som lärs ut:
  • - stående ställningar, som ger kraft, styrka och inre stabilitet

  • - sittande ställningar och framåtböjningar som sträcker ut ryggraden och ger massage till de inre organen, samt enkla vridningar för ryggradens välbefinnande

  • - enkla bakåtböjningar, som håller ryggraden ung och ger vitalitet

  • - upp- och nedvända ställningar för känslomässig stabilitet och balans

  • - ställningar för djup vila och återhämtning

  • - yogapraktik under menstruation

  • - grundläggande pranayama

Du lär dig de väsentligaste detaljerna i ställningarna och varför de är viktiga, så du kan jobba åt rätt håll och med den rätta linjeringen, när du praktiserar på egen hand.
Du kommer att bli uppmärksammad och korrigerad och få råd och tips om hur du kan gå vidare med det som är dina utmaningar.
Under varje sammankomst går vi igenom ett nytt program av yogaställningar. Detta program blir din läxa att göra hemma till nästa träff, förutom att studera en yogatext.

Vi gör inga mirakel.Det handlar om att öva sig och att du är uppmärksam i din egna regelbundna yogapraktik. Samtidigt kommer du uppleva hur yogan blir en del av ditt livslånga lärande och växande som människa.

För vem
Kursen är för alla som önskar fördjupa sig i Iyengaryoga och komma in i en stabil egen praktik. Det är en fördel om du redan håller på med Iyengar yoga, men inget krav. Du som bor på en ort utan en Iyengar yogalärare, har på Ettårskursen ett mycket bra tillfälle att studera och lära dig.
Är du osäker på om du passar för kursen, så tveka inte att prata med eller maila till Leela.

Krav
Anmäl dig enbart till kursen, om du är beredd att praktisera yoga hemma 1 - 2 timmar minst 5 dagar i veckan. Dessutom blir det teoretiska studier i mindre omfattning till varje sammankomst.
De flesta som går kursen har som syfte att utvecklas i sin egen yoga. Samtidigt är kursen obligatorisk för dig som vill gå Göteborgs Yoga Centrums yogalärarutbildning till certifierad Iyengar yogalärare. Det är här du lär dig de första grunderna och börjar förstå djupet i Iyengaryoga.

Deltagarantal
Minst 10 och max 20

Sammankomster 2020
7 helgdagar kl. 09.30 - 17.00 från februari - december 2020
Datum VT 2020: 22 februari, 4 april, 7 juni (söndag 09.30 - 16.00).
Datum HT 2020: Blir fastställda under våren 2019.
Dessutom ingår det för dig som önskar en 20 - 30 min individuell rådgivning/samtal med Leela på valfri tid under kursen.
Om du skulle bli sjuk eller få förhinder att delta vid något tillfälle, så finns det tyvärr ingen möjlighet till en ersättningsgång.
Boende: Vi kan rekommendera prisvärda hotell och vandrarhem i närheten av centret.

Förbered dig till Ettårskursen genom att gå så många klasser och kurser i Iyengaryoga som du har möjlighet till. Ju mera Iyengaryoga du har praktiserat innan du börjar kursen desto bättre tillgodogör du dig undervisningen. Kontakta gärna Leela om du vill ha råd om detta.

Kostnad 2020: 10.950 kr.
Betalning på bankgiro 5036-6715 Göteborgs Yoga Centrum AB:
5.500 kr före 1 februari 2020 samt 5.450 kr före 1 augusti 2020.
För att kunna praktisera hemma, är det nödvändigt att ha: en halkfri matta, 2 bälten, 2 klossar, 3-4 stadiga tjocka filtar eller 4 block och en filt. Dessutom tillkommer kostnader för fyra obligatoriska yogaböcker:
B.K.S. Iyengar: Light on Yoga (249 kr)
B.K.S. Iyengar: Tree of Yoga (170 kr)
B.K.S. Iyengar: Light on the Yoga Sutra (199 kr)
Geeta Iyengar: Yoga in Action, Preliminary Course (170 kr)
Materialet till yoga och böckerna kan du köpa på Göteborgs Yoga Centrum, om du önskar det. Vi skickar det också gärna hem till dig. Böckerna kan du beställa genom att skicka ett mail. Frakt tillkommer.

Anmälan
Ladda ned anmälningsblanketten eller kontakta Göteborgs Yoga Centrum. för att få anmälningsblanketten hemskickad. Anmälningsblanketten skickar du till centret på mail eller med brev. Så snart vi har fått din anmälan får du bekräftelse av oss via e-post. Kallelse till kursen skickas ut två veckor före kursstart.
Det finns endast 20 platser till denna utbildning.
Anmälan är bindande för en termin i taget. Du väljer själv om du vill fortsätta kursen efter sommarlovet 2020.
Om du önskar avboka kursens andra halva, behöver vi din avbokning senast 1 juli 2020.
Under pågående termin godkänns avbokning inte utan läkarintyg på sjukdom som inte kunde förutses vid tidpunkt för anmälan. Återbetalning sker då med avdrag för förbrukad kurstid fram till avbokning. Det tillkommer en administrationsavgift på 500 kr.

Med reservation för ev. ändringar.

"Our body is the bow and the asanas are the arrows to hit the target - the soul." B.K.S. Iyengar


Ladda ner anmälningsblankett här (PDF format)

 
Göteborgs Yoga Centrum AB, Norra Liden 7, 411 18 Göteborg, Sverige.
Organisationsnummer: 556667-5400.
Tel. 031 - 13 22 52, 0763 - 400 985. E-post: [email protected]