Göteborgs Yoga Centrum

"Regelbundet utövande av yoga kan hjälpa dig att möta livets villervalla med jämnmod och stabilitet."
B.K.S. Iyengar


Nu flyttar vi! Efter nästan 30 år med yoga på Smedjegatan blir all undervisning från 14 oktober på Norra Liden 7, - på kullen ovanför Stenpiren. Det är fortfarande centralt och numera inom Vallgraven. Dessutom erbjuder vi från denna höst yogaklasser i Gamlestaden.

Göteborgs Yoga Centrum är ett av Sveriges äldsta och mest välrenommerade yogacenter. Här har det i mer än 30 år erbjudits kvalificerad yogaundervisning av internationellt utbildade yogalärare under ledning av Leela G Hansen.

Nybörjare och vana yogautövare är välkomna!
På Göteborgs Yoga Centrum utövas Iyengaryoga. Här kan du som aldrig prövat yoga få din första introduktion och här kan du som utövat yoga länge fördjupa dina kunskaper. Eller kanske utbilda dig vidare till Iyengaryoga-lärare. Vi erbjuder också gravidyoga, lättyoga, företagsyoga, olika helgkurser och workshops. Dessutom finns här en välsorterad yogabutik.

Att ta igen missade klasser – flexibilitet och kontinuitet
På Göteborgs Yoga Centrum har vi de flesta
av våra yogaklasser som kurser på 4 - 14 tillfällen, där man anmäler sig för att gå på
en bestämd dag och tid. Vi tycker att det ger större kontinuitet samt bättre och mera personlig undervisning på det sättet.
Under tiden som kursen pågår kan du komma på andra av våra klasser på samma nivå, när du inte har möjlighet att komma på din egen klass. Du behöver inte ens meddela oss det i förväg.
Eftersom vi har ca. 35 klasser i veckan har du många möjligheter att ta igen en missad klass. På det sättet har du både flexibiliteten att gå på yoga när du kan och kvaliteten att tillhöra en bestämd grupp och lärare. Dock kom ihåg att kolla på schemat om kursen är fullbokad.

Öppet året om
Centret erbjuder yogaundervisning alla veckans dagar. Det finns kurser på morgonen, på förmiddagen, under lunchtid, tidig eftermiddag och sen kväll. På sommaren är det mesta av undervisningen som drop-in yogaklasser.

Iyengaryoga
På Göteborgs Yoga Centrum utövar vi yoga enligt BKS Iyengar. Han har förnyat den fysiska yogan och gjort den mera vänlig för kroppen genom att göra den anatomiskt rätt och precis.
Iyengaryoga är en aktiv form av yoga. Lärarna är speciellt utbildade till att kunna observera och korrigera deltagarna. Syftet är att uppnå fysisk och psykisk stabilitet och välbefinnande. Du kommer att förbättra kroppshållningen, få större smidighet och styrka samt få ökad kroppsuppfattning, koncentration och närvaro.

BKS Iyengar online

iyengar photoCNN visade i sitt TalkAsia program en intervju med BKS Iyengar gjort av programledaren Anjali Rao.

Du kan läsa intervjun och se videon online på CNN TalkAsias website.

Besök BKS Iyengars officiella website


Våra öppettider i yogabutiken och kansliet:

Måndag - torsdag kl. 13.00 - 18.00

Varmt välkommen
till Göteborgs Yoga Centrum!


Om du har frågor angående Göteborgs Yoga Centrum är du alltid välkommen att kontakta oss.
Telefon: 031 - 13 22 52
E-post: [email protected]
Vägbeskrivning: hitta.seSenast ändrat 15 januari 2019

Foto/Copyright Urban Swenning
Se fler bilder från yogacentret här

Aktuellt

 • Kom i yogaform på en kurs med en topputbildad och engagerad lärare. Vårens yogaprogram 2019. Nya kurser börjar från januari i centrum och i Gamlestaden. Ladda ned broschyren YOGA vår 2019 (PDF).
  Välkommen med din anmälan
 • Utforska bakåtböjningar på en miniworkshops 19 januari kl. 11.00-13.30 med Sara Karlsson som din undervisare. För dig som har gjort Iyengaryoga minst ett år. Läs mera och anmäl dig här.
 • Helt nybörjare i yoga? Ladda ned info med alla våra grupper, som passar för dig som är nybörjare (PDF format) Anmälan dig här.
 • Lättyoga Här tar vi extra hänsyn till krämpor och besvär. Passar också bra för dig som är senior. Kursstart måndag 21 januari och onsdag 23 januari kl.13.15. Välkommen!
  Anmäl dig här!
 • Drop-in yoga börjar igen lördag 19 januari kl. 09.00 samt fredag 25 januari kl. 14.00. Passar för dig som vill prova centrets undervisning, för dig som vill träna extra och för dig som vill ta en ersättningsklass.Reducerad pris 120 kr/klass. Anmälan Om du vill ta igen en missad klass, så kan du tyvärr inte föranmäla dig.
 • Ettårig fördjupningskurs i Iyengaryoga under sju lördagar. För dig som vill fördjupa din yogapraktik eller funderar på att bli Iyengaryogalärare. Nästa kurs startar 26 januari 2019. Ladda ned information om Ettårskursen
 • Yoga för gravida. Delta på våra uppskattade kurser i yoga för dig som väntar barn. Nästa kurs börjar 24 januari. Fullbokad! Välkommen med din anmälan till kursen 7 mars. Anmäl dig här
 • Yogalärarna på Göteborgs Yoga Centrum är internationellt certifierade Iyengar yogalärare och medlemmar i Iyengar yogaföreningen i Sverige.
  Se GYC lärarnytt för aktuell information om lärarna.
 • Har du friskvårdsbidrag? Det går bra att betala våra yogakurser med ditt bidrag. Har du frågor? Ring 031 - 132252 eller maila kontoret.
 • Yoga som friskvård och stresshantering för företag och privata grupper. Vi har mer än 25 års erfarenhet av företagsanpassade kurser och introduktioner och kan skräddarsy undervisningen så den passar just er.
  För mer information skriv till Leela.
  Vi samarbetar med ActiWay, Min friskvård Wellnet, Personalkortet samt Swiftr och Bruce.

Nyhetsbrev

 • Om du önskar nyhetsbrev från Göteborgs Yoga Centrum, skriv då din e-post adress här och klicka på "ja tack". Vi skickar ut nyhetsbrev ca en gång i månaden.
 
Göteborgs Yoga Centrum AB. Adress från 14 oktober 2018: Norra Liden 7, 411 18 Göteborg, Sverige.
Organisationsnummer: 556667-5400.
Tel. 0763 - 400 985. E-post: [email protected]