Göteborgs Yoga Centrum
Om Kurserna

Nivå 1 / Introduktionskurs

Nivå 1-2

Nivå 2

Nivå 3

Nivå 1-3 kombinationskurs

Veckoslut

Workshops/retreats

Gratis provlektion

Sommar drop-in

Yoga för gravidaNivå 1/Introduktionskurs

Vi rekommenderar introduktionskursen för alla som inte tidigare utövat Iyengaryoga. Du lär dig de viktigaste grunderna i Iyengaryoga och är sedan klar till att fortsätta på nivå 1-2.

Top
Nivå 1-2

Denna nivå är fundamentet för att kunna ta till sig hela omfattningen av Iyengarmetoden. Om du har haft en längre paus i din yogaträning är detta också en bra nivå för dig. Du lär dig de grundläggande positionerna med tonvikt på de stående ställningarna. Vi rekommenderar att du tränar denna nivå i 1 - 2 år eller längre.

Top


Nivå 2

Djupare och mera omfattande inlärning av de stående ställningarna och andra grundpositioner. Du lär dig omvända ställningar som axelstående (Sarvangasana). Vi kommer mer in på bakåtböjningar och börjar med enklare andningsövningar (Pranayama). Vi rekommenderar att du tränar på denna nivå minst 2 år.

Top


Nivå 2-3

Vi fortsätter arbetet från nivå 2 och lägger även till huvudstående (Sirsasana).

Top


Nivå 3

Vi förfinar och fördjupar det du lärt dig på nivå 2. Ställningarna blir mer precisa och mer krävande. Vi lägger till fler omvända ställningar och balansställningar. På denna nivå utgår vi ifrån att du även utövar yoga på egen hand.

Top


Nivå 1-3 kombinationskurs

Några kurser är på kombinationsnivå där vana yogautövare och nybörjare tränar tillsammans. De vana kommer att fördjupa det de redan har lärt sig och nybörjaren kommer snabbare att ta till sig instruktionerna i undervisningen, när man är i en blandad grupp.

Top


Helgkurser

Vana yogautövare och nybörjare tränar tillsammans. Nybörjarna lär sig grunden i Iyengaryoga. Fortsättarna får en fördjupad förståelse och upptäcker nya dimensioner i ställningarna och deras effekt. Efter helgen känner du att du har laddat upp dina batterier och fått ny inspiration.Top


Workshops retreats

Gratis Provlektion

Vi erbjuder gratis provlektioner i slutet av augusti och i början av januari. Här blir du informerad om de olika kurserna som centret erbjuder och kommer att vara med i ett enkelt och givande yogapass. Inge föranmälan, så kom i god tid. Tiderna för gratis prova-på klasserna i vecka 35 kommer finnas på hemsidan i början av augusti.


Sommar drop-in

Göteborgs Yoga Centrum gör sitt yttersta för att kunna erbjuda yogautövare att träna Iyengaryoga under hela året. På sommarlovet har vi drop-in yoga sex gånger i veckan på olika nivåer till ett extra förmånligt pris. Även du som är helt nybörjare är välkommen på de flesta passen.


Top


Yoga för gravida

De flesta som går på
yoga för gravida har blivit tipsad av någon som tidigare deltagit och som har haft nytta av kursen under sin förlossning. Dessutom rekommenderar många barnmorskor kursen för att de i deras arbete upplever att de som har gått yoga för gravida är tryggare, har lärt sig slappna av och kan arbeta med kroppen i förlossningsarbetet.

Varje gång på kursen tränar vi fysisk yoga, andning och avslappning. Sista gången kan din partner vara med. Då går vi igenom hur man kan använda kroppen och andningen under förlossningen och hur partnern kan vara ett stöd.

Top


 
Göteborgs Yoga Centrum AB, Norra Liden 7, 411 18 Göteborg, Sverige.
Organisationsnummer: 556667-5400.
Tel. 031 - 13 22 52, 0763 - 400 985. E-post: [email protected]