Göteborgs Yoga Centrum
Lärarna

Alla lärare på Göteborgs Yoga Centrum blir utbildade intensivt och under många år. De är inte yogainstruktörer, utan yogalärare. Som Iyengar yogalärare är man själv inne i en ständig process av lärande som stärker förmågan att lära ut yoga till andra på ett inspirerande sätt. Lärarna är tränade i att titta på människors kroppar, så de kan vägleda och korrigera utifrån individuella behov.

Kraven på en Iyengar yogalärare är de samma över hela världen och lärarna står i ständig kontakt med hur Iyengaryogan utvecklas internationellt.

Fortbildningen av yogalärarna är ett område som vi prioriterar på Göteborgs Yoga Centrum. Det har alla glädje och nytta av, inte minst du som är yogadeltagare!

Alla lärare på Göteborgs Yoga Centrum är internationellt certifierade Iyengar yogalärare utbildade av Leela G. Hansen på Göteborgs Yoga Centrum. De är medlemmar i Iyengar Yogaföreningen i Sverige.


Lärarnytt

Till deltagare på Leelas yogalärarutbildning 2015 - 2017: GRATTIS till certifieringen till Iyengar yogalärare november 2017:
Marie-Louise Redforsen, Göteborg
Malin Dellgran, Malmö
Linda Thorsell, Linköping
Cher Young, Göteborg

Ny yogalärarutbildning börjar november 2018.

Leela G. Hansen
Leela G. Hansen

är internationellt certifierad Iyengar yogalärare och grundare samt ägare av Göteborgs Yoga Centrum som hon har drivit framgångsrikt sedan 1987. Leela har haft yoga och yogaundervisning som sitt kall och heltidsarbete sedan hon var ung. Först inom Satyananadatraditionen och sedan 1996 som elev till B.K.S. Iyengar. Leela var en av de första certifierade Iyengar yogalärarna i Skandinavien. Hon upptäckte snabbt behovet av en formell yogalärarutbildning inom Iyengar yoga och under vägledning och stöd av B.K.S. Iyengar startade hon år 2002 den första Iyengar yogalärarutbildningen i Sverige. Sedan dess har hon utbildat ett sextiotal danska, norska och svenska Iyengar yogalärare. Numera delar hon också med sig av sina kunskaper och erfarenheter som mentor för yogalärare. Leela blir anlitad som examinator till yogaexaminationer i Sverige och utomlands. Hon är med i styrelsen för Iyengar yogaföreningen i Sverige och Norge..
Leelas undervisning går i ren Iyengarstil: klar och precis. Hennes förmåga att göra det sammansatta och sofistikerade enkelt, tillsammans med hennes vänliga och opretentiösa personlighet, gör Leelas klasser tillgängliga och uppskattade av många. Leela har genomförd en treårig kurs i Iyengar yogaterapi. Nu åker hon flera gångar om året på yogafortbildning i England för att studera asanas för Sheila Haswell och yogafilosofi för Gitte Bechsgaard utöver sina regelbundna enmånads-vistelse på Iyengar Yoga Institutet i Pune, Indien.

Dirce Corradini Stridh
Dirce Corradini Stridh

har gått på yoga för Leela ända sedan 1989. Det egna intresset för yoga växte så småningom till en önskan om att bli yogalärare.

Med sina många års erfarenhet som lärare i grundskola och SFI, är Dirce en van pedagog. Hon är internationellt certifierad Iyengar yogalärare sedan 2010. Dirce upplever att Iyengaryoga är till ovärderlig hjälp i vardagen, ett verktyg som hjälper att utveckla kropp och sinne. Hon fortbildar sig ständigt i sina intressen som förutom yoga och meditation är Ayurveda och kost.

Alberto Manco
Alberto Manco

har utövat Iyengaryoga sedan 2005 och är certifierad Iyengar yogalärare. Han är väletablerad och mycket uppskattad osteopat D.O., M.I.C.O. med egen praktik i Göteborg och Alingsås. Alberto är italienare och född i Rom. Han har spelat mycket fotboll i Italien tills han flyttade till Sverige. Numera föredrar han att heja på Roma och Italia framför TV och predikar Iyengaryoga till alla sina patienter och bekanta :-)

Cecilia Danskog
Cecilia Danskog

upptäckte Iyengaryoga 1999, och är certifierad Iyengaryogalärare sedan 2007. Två gånger har Cecilia besökt Indien för att studera under familjen Iyengar. Cecilia längtade länge till Göteborg, och efter att ha flyttat från Umeå började hon undervisa på Göteborgs Yoga Centrum 2017. Hon arbetar även som specialistsjuksköterska inom psykiatrin. Yogan ger Cecilia fokus, styrka, mod och energi. Med hjälp av Iyengaryoga lär hon känna sig själv och har lättare att göra goda val i livet.

Sara Karlsson
Sara Karlsson

har praktiserat Iyengaryoga regelbundet sedan år 2000. Efter en intensivkurs på Göteborgs Yoga Centrum blev hennes intresse för yoga en passion. Yoga ger Sara ett lugn, ett intensivare fokus och en styrka. Den ger en balans i livet och en balans i kropp och vilja. Efter ettårs-kursen med Leela var yogalärarutbildningen ett solklart val. Sara blev klar med sin utbildning till certifierad Iyengar yogalärare hösten 2013. Hon upplever att det är enormt givande och spännande att undervisa i Iyengaryoga! Sara är dessutom ingenjör och studerar psykologi. Hon bor i Göteborg och har en son i skolålder.

Marie-Louise Redforsen
Marie-Louise Redforsen

har praktiserat Iyengaryoga sedan 2003 och blev certifierad Iyengaryogalärare 2017. Hon har tidigare studerat anatomi och fysiologi och arbetar inom intensivvård sedan många år. Iyengar yogans klara, precisa och genomtänkta pedagogik ger henne närvaro och fokus och hjälper henne att ständigt upptäcka nya spännande samband i kroppen och i sinnet. I sin undervisning vill hon gärna dela med sig av denna upptäckarglädje. Marie-Louise bor i Tollered med sin man och har tre vuxna barn.

Top
 
Göteborgs Yoga Centrum AB, Norra Liden 7, 411 18 Göteborg, Sverige.
Organisationsnummer: 556667-5400.
Tel. 031 - 13 22 52, 0763 - 400 985. E-post: [email protected]