Göteborgs Yoga Centrum
Lärarna

Alla lärare på Göteborgs Yoga Centrum blir utbildade intensivt och under många år. De är inte yogainstruktörer, utan yogalärare. Som Iyengar yogalärare är man själv inne i en ständig process av lärande som stärker förmågan att lära ut yoga till andra på ett inspirerande sätt. Lärarna är tränade i att titta på människors kroppar, så de kan vägleda och korrigera utifrån individuella behov.

Kraven på en Iyengar yogalärare är de samma över hela världen och lärarna står i ständig kontakt med hur Iyengaryogan utvecklas internationellt.

Fortbildningen av yogalärarna är ett område som vi prioriterar på Göteborgs Yoga Centrum. Det har alla glädje och nytta av, inte minst du som är yogadeltagare!

Alla lärare på Göteborgs Yoga Centrum är internationellt certifierade Iyengar yogalärare och är medlemmar i Iyengar Yogaföreningen i Sverige.


Lärarnytt

Från 29 juli - 3 augusti åker Alberto, Dirce, Sara och Yvonne till Kärlingesund kursgård på yogalärarfortbildning. Gulnaz Dashti, som är en av de regelbundna seniorlärarna på Iyengaryoga Institutet i Pune, håller i utbildningen. Vi välkomnar Gulnaz till Västsverige! Samtidigt tackar vi Cecilia Danskog för att hålla i alla veckans drop-in yogaklasser på Göteborgs Yoga Centrum.

Leela G. Hansen
Leela G. Hansen

är internationellt certifierat Iyengar yogalärare och grundare samt ägare av Göteborgs Yoga Centrum som hon har drivit framgångsrikt sedan 1987. Leela har haft yoga och yogaundervisning som sitt kall och heltidsarbete sedan hon var ung. Först inom Satyananadatraditionen och sedan 1996 som elev till B.K.S. Iyengar. Leela var en av de första certifierade Iyengar yogalärarna i Skandinavien. Hon upptäckte snabbt behovet av en formell yogalärarutbildning inom Iyengar yoga och under vägledning och stöd av B.K.S. Iyengar startade hon år 2002 den första Iyengar yogalärarutbildningen i Sverige. Sedan dess har hon utbildat ett trettiotal norska och svenska Iyengar yogalärare. Numera delar hon också med sig av sina kunskaper och erfarenheter som mentor för yogalärare. Leela blir anlitat som examinator till yogaexaminationer i Sverige och utomlands. Hon är aktiv i den svenska Iyengar yogaföreningen. Leelas undervisning går i ren Iyengarstil: klar och precis. Hennes förmåga att göra det sammansatta och sofistikerade enkelt, tillsammans med hennes vänliga och opretentiöse personlighet, gör hennes klasser tillgängliga och uppskattade av många. Leela åker flera gånger om året på fortbildning hos Faeq och Corine Biria i Frankrike utöver sin årliga enmånads-vistelse på Iyengar Yoga Instituttet i Pune, Indien.

Yvonne Forsberg
Yvonne Forsberg Sporre

har tränat Iyengaryoga sedan 1997 och undervisat på Göteborgs Yoga Centrum sedan 2006. Förutom klasser sex dagar i veckan och intensivkurser undervisar Yvonne också i yoga på företag. När Yvonne tränar yoga, får hon energi - fysiskt och mentalt som hon får användning av i sin vardag. Att utöva Iyengaryoga som meditation i rörelse stärker hennes närvaro och upplevelser när hon vandrar i skogen och vid havet. Yvonne är internationellt certifierad Iyengaryogalärare.

Dirce Corradini Stridh
Dirce Corradini Stridh

har gått på yoga för Leela ända sedan 1989. Det egna intresset för yoga växte så småningom till en önskan om att bli yogalärare.

Dirce är internationellt certifierad Iyengar yogalärare. Som lärare på Freinetskolan Bild och Form är Dirce en van pedagog. Dirce bor i Örgryte med sin man och har tre vuxna barn. Dirce upplever att Iyengaryoga är till ovärderlig hjälp i vardagen, ett verktyg som hjälper att utveckla kropp och sinne.

Alberto Manco
Alberto Manco

har utövat Iyengar yoga sedan 2005 och har nyligen blivit certifierad Iyengar yogalärare. Han är väletablerad osteopat D.O., M.I.C.O. med egen praktik i Göteborg och Alingsås. Alberto är italienare och född i Rom. Han har spelat mycket fotboll i Italien tills han flyttade till Sverige. Numera föredrar han att heja på Roma och Italia framför TV och predikar Iyengar Yoga till alla sina patienter och bekanta :-)

Sara Karlsson
Sara Karlsson

har praktiserat Iyengar yoga regelbundet sedan år 2000. Efter en intensivkurs på Göteborgs Yoga Centrum blev hennes intresse för yoga en passion. Yoga ger Sara ett lugn, ett intensivare fokus och en styrka. Den ger en balans i livet och en balans i kropp och vilja. Efter ettårs-kursen med Leela var yogalärarutbildningen ett solklart val. Sara blev klar med sin utbildning till certifierad Iyengar yogalärare hösten 2013. Hon upplever att det är enormt givande och spännande att undervisa i Iyengar yoga! Sara är dessutom ingenjör och studerar psykologi. Hon bor i Göteborg och har en son i skolålder.

Cecilia Alm
Cecilia Alm

har praktiserat Iyengaryoga sedan 2002 och är internationellt certifierad Iyengar yogalärare sedan 2015. Ni träffar henne även i receptionen på Göteborgs Yoga Centrum där hon arbetar som administratör. Cecilia har grafisk bakgrund och bor i Kungsbacka med sin familj. Hon känner att Iyengaryoga inspirerar till närvaro i kroppen och struktur i livet.

Top
 
Göteborgs Yoga Centrum AB. Adress: Smedjegatan 5, 411 13 Göteborg, Sverige.
Organisationsnummer: 556667-5400.
Tel. 0763 - 400 985. E-post: [email protected]