Välkommen till Göteborgs Yoga Centrum

Med Leela Grethe Hansen som din yogalärare praktiserar du yoga med en lärare som ser dig, stöttar dig och låter dig utvecklas i din egen takt. Du är i goda händer och märker hur yogan ger dig mer energi, fokus och glädje. 

Välkommen på i yogasal eller yoga online!

För aktuell information och anmälan kontakta yogacentrum@yogacentrum.com

Hemsidan är under uppdatering.

Boka yoga

Kommande händelser

  • Yogaretreat på Sörby retreatcenter 25 - 28 april med Leela som din guide och yogalärare. Skall du vara med? Ett par platser finns kvar.
  • Är du nybörjare eller har du haft en längre paus? Leelas uppskattade introduktionskurs börjar 19 mars. Tisdag kl. 19.00-20.15, sex lektioner. 2 platser (av 15) kvar. Välkommen med din anmälan.
  • Yoga online nästa klass onsdag 10 april kl 17.30-18.45. Följande gångar är 24 april samt 15 maj. Föranmälan behövs.
  • Lördag förmiddag för yogalovers lördag kl 10-12 hos Iyengar Yoga Mölndal. Roliga och lärorika temadagar. Nästa klass är 4 maj och 1 juni. Föranmälan behövs.
  • Anatomi och yoga Vad är det som händer i kroppen när vi är i en yogaställning? Vilka muskler och leder skall vi ha tag i och aktivera? Vad är det som hindrar oss? Marie-Louise Redforsen undervisar söndag 24 mars kl. 09.30 - 15.30. Passar för dig som håller på med Iyengaryoga. Välkommen med din anmälan.
  • Yoga med Leela VT 2024 ladda ned PDF med vårens kurser.
  • Intensivkurs 1 - 5 juli. Måndag - fredag kl. 09.30 - 11.30. Passar alla nivåer, välkommen!
  • Fördjupningskurs under ett år och mentorselev. Vill du veta mera? Då kontakta Leela.
  • Yogasemester på Sicilien 18 -25 oktober 2025. Kombinera semester med yogaundervisning av Leela tre gångar per dag. Spara datumen, mera information kommer.

Aktuellt


Skriv upp dig för vårt yogabrev:

Vill du få inbjudningar, tips och inspiration i din inkorg?

"Regelbundet utövande av yoga kan hjälpa dig att möta livets villervalla med jämnmod och stabilitet."
B.K.S. Iyengar
Image

Yoga i Göteborg centrum

Göteborgs Yoga Centrum är ett av Sveriges äldsta och mest välrenommerade yogacenter. Här har det i mer än 30 år erbjudits kvalificerad yogaundervisning av internationellt utbildade yogalärare under ledning av Leela G Hansen.

Nybörjare och vana yogautövare är välkomna!
På Göteborgs Yoga Centrum utövas Iyengaryoga. Här kan du som aldrig prövat yoga få din första introduktion och här kan du som utövat yoga länge fördjupa dina kunskaper. Eller kanske utbilda dig vidare till Iyengaryoga-lärare. Vi erbjuder också gravidyoga, lättyoga, företagsyoga, olika helgkurser och workshops. 

Öppet året om
Centret erbjuder yogaundervisning alla veckans dagar. Det finns kurser på morgonen, på förmiddagen, under lunchtid, tidig eftermiddag och sen kväll. På sommaren är det mesta av undervisningen som drop-in yogaklasser.

Iyengaryoga
På Göteborgs Yoga Centrum utövar vi yoga enligt BKS Iyengar. Han har förnyat den fysiska yogan och gjort den mera vänlig för kroppen genom att göra den anatomiskt rätt och precis.

Iyengaryoga är en aktiv form av yoga. Lärarna är speciellt utbildade till att kunna observera och korrigera deltagarna. Syftet är att uppnå fysisk och psykisk stabilitet och välbefinnande. Du kommer att förbättra kroppshållningen, få större smidighet och styrka samt få ökad kroppsuppfattning, koncentration och närvaro.

Därför ska du välja Iyengaryoga på Göteborgs Yoga Centrum

  • du får noggranna och grundliga instruktioner i hur du skall utföra yogaställningarna.
  • under klassen är yogaläraren upptagen av dig och hur du utför ställningarna, inte av att själv göra yoga
  • din yogalärare är aktiv och går runt i rummet, tittar på dig, undervisar och ibland blir du justerad och korrigerad
  • du upplever att du lär dig något om din kropp, din andning och ditt medvetande
  • du upplever att du gör framsteg
  • om du har en skada, är extra stel eller svag, visar yogaläraren dig hur du kan modifiera ställningen eller ger dig ett yogahjälpmedel, så du ändå kan utföra ställningen med full behållning
  • genom att uppmärksamma alla detaljer i din kropp, som din yogalärare undervisar i, stärker du din koncentration och förmåga till fokus
  • med träning blir yogan efterhand till ”Meditation in Action”
  • i Iyengaryoga räknar vi hur många årtionden vi har utbildat oss – inte hur många timmar
Göteborgs Yoga Centrum grundades 1987 för att ge människor möjlighet att få kvalificerad yogaundervisning utifrån deras behov och nivå. Centrets yogalärare har gått igenom en rigorös yogalärarutbildning och är  internationellt certifierade Iyengaryogalärare. Alla är djupt engagerade i yoga och fortbildar sig kontinuerligt.