Göteborgs Yoga CentrumYogaworkshops

Miniworkshops med Göteborgs Yoga Centrums lärare

Anmäl dig här

Vill du utvecklas inom yoga? Välkommen till workshops där Göteborgs Yoga Centrums egna lärare delar med sig av sina kunskaper genom att sätta fokus på en särskild aspekt av yoga. Följ med på en djupdykning i din egen kropp och utforska yogans effekter.
Avgift: 600 kr per workshop
För vem: Passar dig med minst två års erfarenhet av Iyengaryoga.

Yoga för problem med nedre ryggen

Kommer du på din yogakurs, när du har ont i ryggen? Oftast ger en vanlig yogaklass dig hjälp och lindring. På denna workshop går Leela Grethe Hansen mer på djupet med problematiken. Du lär dig vilka yogaställningar som är de viktigaste, när man har ont i den nedre ryggen. Dessutom lär du dig hur ställningarna kan modifieras med olika yogahjälpmedel. Kursen ersätter inte kontakt med den traditionella vården.
Dag och tid: Fredag 23 september kl 17.00 – 19.30

Yoga för stela höfter

Rom blev inte byggt på en dag och höfterna blir inte smidiga på en dag. Kroppens starkaste muskler, senor och ledband finns i höftpartiet. Det betyder att de inte ger med sig så lätt. Yvonne Forsberg Sporre kommer att ge dig de bästa yogaställningarna för att öppna höfterna, som du kan fortsätta att arbeta med på egen hand hemma. När höfterna är mer öppna känner vi oss lättare och behagligare till mods.
Dag och tid: Lördag 22 oktober kl 10.00 – 12.30

Yoga med rep

Alla som går på yoga hos GYC har sett repen, som hänger på väggen. Men har du provat att använda dem i din yoga? På denna workshop ger Alberto Manco en introduktion till arbetet med väggrepen. Alberto visar hur du kan använda rep, när du har en skada eller är trött. Hur du kan använda rep för att förbättra öppningen i kroppen i olika yogaställningar. Repen stöttar och får dig att upptäcka yogaställningarna på ett nytt, lekfullt sätt.
Dag och tid: Söndag 4 december kl 10.00 – 12.30

Workshops med internationella seniorlärare

Anmäl dig här

Vi erbjuder kontinuerligt workshops med internationellt framstående Iyengaryogalärare. Dessa kurser är fördjupning och inspiration för dig som redan håller på med Iyengaryoga. Du bör kunna stå i Salamba Sarvangasana (axelstående) i fem min. Ibland är det bra att öva sig på ställningar som går lite längre än där man är för att utmana sig själv extra och därmed utvecklas i sin yogapraktik. På en workshop får man nya insikter och en skjuts till att gå längre med sin yoga.

Jayne Orton 11 - 13 november för Iyengar yogalärare

Denna kurs är enbart för certifierade Iyengar yogalärare.
På kursen går Jayne Orton igenom hur man kan fördjupa sin undervisning i bakåtböjningar och finjustera hur man korrigerar sina yogaelever. Mera information kommer i början av 2016.
Om Jayne Hon har undervisat i Iyengaryoga sedan 1981 och driver ”Iyengar Yoga Institute of Birmingham”. År 2000 blev hon den yngsta någonsin att få sitt seniorcertifikat. Jayne är en mycket omtyckt lärare som reser i hela Europa och håller workshops. Hennes sätt att undervisa på är särdeles tydligt och klart samtidigt som det är vänligt och uppmuntrande.
Jayne säger: ” Yoga transformerar liv. Yoga erbjuder verktyg som ger dig möjlighet att se på dig själv på ett holistiskt sätt och förbättra din hälsa, ditt välbefinnande och din medvetenhet. Yoga ger inre styrka och tillit. Yoga har gjort en sådan stor skillnad i mitt liv. Min passion är att dela det som jag har lärt mig med andra. Yoga erbjuder så mycket. Det är därför jag undervisar”
Jayne Ortons hemsida
Tider
Fredag kl. 18.30 – 21.00: Yogapraktik för Iyengar yogalärare
Lördag kl. 10.00 – 13.00 och 15.00 – 17.30
Söndag 09.00 – 13.00
Avgift 2.000 kr
Workshopen är på engelska.
Ladda ned mer information om workshopen (PDF format)
Anmäl dig här

Stephanie Quirk 19 och 20 augusti 2017

Stephanie är från Australien. Hon valde att bo 22 år av sitt liv i Pune, Indien för att studera yoga direkt från B.K.S. Iyengar. På workshopen delar Stephanie med sig av sin guldgruva av yogainspiration och insikter. Workshoppen passar för alla som har praktiserad Iyengaryoga under minst sex terminer.
Detaljerad information kommer längre fram.

Tillbaka | Top


 
Göteborgs Yoga Centrum AB. Adress: Smedjegatan 5, 411 13 Göteborg, Sverige.
Organisationsnummer: 556667-5400.
Tel. 0763 - 400 985. E-post: [email protected]