Göteborgs Yoga CentrumYogaworkshops

Workshops med internationella seniorlärare

Anmäl dig här

Vi erbjuder kontinuerligt workshops med internationellt framstående Iyengaryogalärare. Dessa kurser är fördjupning och inspiration för dig som redan håller på med Iyengaryoga. Du bör kunna stå i Salamba Sarvangasana (axelstående) i fem min. Ibland är det bra att öva sig på ställningar som går lite längre än där man är för att utmana sig själv extra och därmed utvecklas i sin yogapraktik. På en workshop får man nya insikter och en skjuts till att gå längre med sin yoga.

Yoga anpassad för personer med MS och andra neurologiska sjukdomar med Garth McLean 12 - 14 juni

Anmäl dig här

Efter en mycket uppskattad workshop i maj 2014 erbjuder vi en ny kurs med Garth.
Läs intervjun med Anna som var med på workshopen med Garth McLean förre året
Deltagarna kommer att uppleva fördelarna av en yogaträning som syftar till att balansera immunförsvaret samtidigt som nervsystemet lugnas och stärks. Inom Iyengar yoga använder man hjälpmedel så att alla kan göra ställningarna på ett tryggt sätt.
För vem Kursen vänder sig till personer med någon form av neurologisk sjukdom eller skada (t.ex. MS, Parkinson). Ingen tidigare erfarenhet av yoga behövs utan du kommer hela tiden få tydliga instruktioner om hur positionerna utförs.
Workshopen passar även för yogalärare och för dig som vill lära dig hur du kan anpassa yogaställningar, så de har en positiv effekt på immun- och nervsystemet.
Kursen ges på engelska med översättning till svenska vid behov.
Om Garth Garth är certifierad senior Iyengar yogalärare och en engagerad utövare av yoga. Garth studerar årligen med Iyengarfamiljen i Pune i Indien. Han är bosatt i Los Angeles där han har kurser på Iyengar Yoga Institute of Los Angeles och Yoga Works. Han erbjuder även workshops globalt för att sprida kunskapen om den positiva effekten av yoga på MS och andra neurologiska sjukdomar. Han fick själv diagnosen MS 1996.
Läs porträtt av Garth från hans vistelse i Göteborg, maj 2014
Besök Garths hemsida
Tider fredag kl. 18.30 – 20.30 lördag kl. 10.00 – 12.30 och 14.00 – 16.00, söndag 10.00 – 12.30
Avgift 1.850 kr
Ladda ned
mer information om workshopen (PDF format)

Workshop med Inga Grevtzov 20 - 22 november

Anmäl dig här

Inga är en av Göteborgs Yoga Centrums mest uppskattade gästlärare. Inga är omtyckt för sin friskhet och entusiasm i undervisningen och sin varma personlighet. Detta kombinerat med humor, en mycket gedigen kunskap och en stor förmåga att kunna förklara hur man skall jobba i ställningarna, gör Inga till en utomordentligt bra lärare. Under fyra år valde Inga att bo i Paris för att kunna följa och lära sig från Faeq och Corine Biria. Numera bor hon i Tel Aviv där hon kombinerar sina yogastudier och yogaundervisning med intensiva studier i Ayurveda hos en indisk mästare. Med sin kompromislöshet när det gäller yoga, är Inga en förebild för alla yogautövare, som vill ha mera konsekvens i sitt yogautövande.
För vem: Lördagen passar även för dig som enbart har praktiserat Iyengar yoga ett år. Söndagen är för deltagare som har praktiserat regelbundet i minst två år.
Undervisning: Lördag kl. 09.00 - 17.00 och söndag kl. 09.00 - 15.00. Det blir en paus mitt på dagen, där vi serverar enkel fika.
Avgift: 1.850 kr (båda dagarna), 1.000 kr (enbart lördag)Tillbaka | Top


 
Göteborgs Yoga Centrum AB. Adress: Smedjegatan 5, 411 13 Göteborg, Sverige.
Organisationsnummer: 556667-5400.
Tel. 031-13 22 52, Fax. 031-13 25 44. E-post: [email protected]