Göteborgs Yoga CentrumYogaworkshops

Miniworkshops augusti 2018

Anmäl dig här

Vill du utvecklas inom yoga? Välkommen till workshops där Göteborgs Yoga Centrums egna lärare delar med sig av sina kunskaper genom att sätta fokus på en särskild aspekt av yoga. Följ med på en djupdykning i din egen kropp och utforska yogans effekter. Begränsad deltagare max 15 i varje grupp.
Avgift: 650 kr per workshop
För vem: Passar dig med minst ett års erfarenhet av Iyengaryoga.

Yoga för stela höfter

Rom blev inte byggt på en dag och höfterna blir inte smidiga på en dag. Kroppens starkaste muskler, senor och ledband finns i höftpartiet. Det betyder att de inte ger med sig så lätt. Dirce Corradini Stridh kommer att ge dig de bästa yogaställningarna för att öppna höfterna, som du kan fortsätta att arbeta med på egen hand hemma. När höfterna är mer öppna rör vi oss ledigare och känner vi oss lättare, och behagligare till mods.
Dag och tid: Lördag 11 augusti kl 10.00 – 12.30

Yoga för återhämtning och stresshantering

I perioder av livet upplever de flesta människor stress, utmattning, hamnar i kris eller bränner ut sig - eller kanske man bara är trött och inte vill träna så hårt.
Kroppen och sinnet är då i behov av djup vila och rekreation. Under dagen undervisar Cecilia Danskog i asanas, som bygger upp kropp och sinne, minskar stresskänslan, som i sin tur också stärker ditt immunförsvar och ger en känsla av emotionellt stabilitet.
Vi kommer att använda oss av hjälpmedel så att vi kan stanna i ställningarna lite längre. Upp och nervända ställningar, liggande sittande och vi avslutar med en enklare andningsövning, pranayama.
Ni får med er ett program som stöd för eran hemmapraktik.
Dag och tid: Lördag 18 augusti kl 10.00 – 12.30

Axelstående och huvudstående

För dig som vill lära dig mer om huvudstående och axelstående. I yoga kallas de för kungen och drottningen bland positionerna tack vara sina fantastiska effekter. Regelbunden praktik av dessa upp-och-ner vända ställningar bygger upp och balanserar dina organ och stabiliserar och lugnar hjärnan och sinnet. Cecilia Alm går igenom grunderna i axelstående och huvudstående samt hur man kan använda stöd med rep och stol. Dessutom vill Cecilia titta grundligt på dig och korrigera dig. Workshopen passar också för dig, som har varit med på Cecilias förre workshop. OBS Du skall inte göra dessa positioner om du har högt blodtryck, tryckproblem i öronen eller i ögonen, nackproblem, hjärtproblem eller när du har mens.
Dag och tid: Lördag 25 augusti kl 10.00 – 12.30

Workshops med internationella seniorlärare

Anmäl dig här

Vi erbjuder kontinuerligt workshops med internationellt framstående Iyengaryogalärare. Dessa kurser är fördjupning och inspiration för dig som redan håller på med Iyengaryoga. Du bör kunna stå i Salamba Sarvangasana (axelstående) i fem min. Ibland är det bra att öva sig på ställningar som går lite längre än där man är för att utmana sig själv extra och därmed utvecklas i sin yogapraktik. På en workshop får man nya insikter och en skjuts till att gå längre med sin yoga.

OBS Vi är i löpande i kontakt med våra gästlärare för att planera deras workshops för hösten 2018 och 2019. Vi lägger information ut om dessa kurser på Göteborgs Yoga Centrum efterhand som vi har den.
Tillbaka | Top


 
Göteborgs Yoga Centrum AB. Adress: Smedjegatan 5, 411 13 Göteborg, Sverige.
Organisationsnummer: 556667-5400.
Tel. 0763 - 400 985. E-post: [email protected]