Göteborgs Yoga CentrumYogaworkshops

Mini-workshops på helgen med yogacentrums lärare

Anmäl dig här

Vill du utvecklas inom yoga? Välkommen till workshops där Göteborgs Yoga Centrums egna lärare delar med sig av sina kunskaper genom att sätta fokus på en särskild aspekt av yoga. Följ med på en djupdykning i din egen kropp och utforska yogans effekter. Begränsad deltagare max 15 i varje grupp.
För vem: Passar dig med minst ett års erfarenhet av Iyengaryoga.

Axelstående och huvudstående

För dig som vill lära dig mer om huvudstående och axelstående. I yoga kallas de för kungen och drottningen bland positionerna tack vara sina fantastiska effekter. Regelbunden praktik av upp-och-ner vända ställningar bygger upp och balanserar kroppen och alla organ och stabiliserar och lugnar hjärnan och sinnet. Sara Karlsson sammanfattar grunderna från tidigare workshop och lär ut arbete med rep och stol, vid vägg och fritt och vägleder dig att komma vidare i positionerna.
Workshopen passar dig som har börjat med huvudstående och axelstående. OBS Du skall inte göra dessa positioner om du har högt blodtryck, tryckproblem i öronen eller i ögonen, nackproblem, hjärtproblem eller när du har mens.
Dag och tid: Lördag 14 september kl 11.30 – 14.00

Välmående i axlar, nacke, skuldror

Den övre delen av ryggen är problemområdet för många människor. Vår livsstil sittande ihopsjunkna framför datorer och andra skärmar ger spänningar i kroppen, försvagar ryggen och försämrar andningen.Dirce Corradini Stridh ger yogatips och tricks till hur du kan få mera medvetenhet in i de områden och hjälpa dig själv till att sträcka på dig och må bättre.
Dag och tid: Söndag 27 oktober kl 11.30 – 14.00

Let's Twist Again, vridningar

Yogans vridningar såväl stående som sittande som liggande är välgörande för ryggraden och smidiggör axlar och höfter. Dessutom har vridningarna en utrensande verkan. Cecilia Danskog leder dig steg för steg in dessa ställningar.
Dag och tid: Söndag 24 november kl 11.30 – 14.00

Öppna upp med bakåtböjningar

Bakåtböjningar är asanas som ger mycket energi. Sara Karlsson undervisar i hur du kan utföra dessa ställningarna på bästa sättet för optimal effekt på kropp och sinne. Förutom att bakåtböjningar stärker ryggen bidrar de till att öppna upp i bröstkorgens muskulatur. När bakåtböjningar görs korrekt och med fokus kan de lindra spänningar i axlar och nacke, massera de inre organen och minska känslor av stress och ge tillförsikt och inre stryka.
Dag och tid: Lördag 7 december kl 11.30 – 14.00Workshops med internationella seniorlärare

Anmäl dig här

Vi erbjuder kontinuerligt workshops med internationellt framstående Iyengaryogalärare. Dessa kurser är fördjupning och inspiration för dig som redan håller på med Iyengaryoga. Du bör kunna stå i Salamba Sarvangasana (axelstående) i fem min. Ibland är det bra att öva sig på ställningar som går lite längre än där man är för att utmana sig själv extra och därmed utvecklas i sin yogapraktik. På en workshop får man nya insikter och en skjuts till att gå längre med sin yoga.

OBS Vi är i löpande i kontakt med våra gästlärare för att planera deras workshops för 2019 och 2020. Vi lägger information ut om dessa kurser på Göteborgs Yoga Centrum efterhand som vi har den.Jayne Orton 30 augusti - 1 september för Iyengar yogalärare

Anmäl dig här

Denna kurs är för certifierade Iyengar yogalärare och för dig som går yogalärarutbildning.

Undervisningen lördag syftar till att finjustera din observationsförmåga och öka medvetenheten om att korrigera på ett säkert sätt. Även om vi som yogalärare jobbar med friskvård, så möter vi ofta deltagare, som har skador eller ont någonstans. Jayne kommer under lördagen att handleda oss i hur vi på bästa sätt, hjälper dessa elever. Vi bjuder in några av våra yogaelever där de som vill får möjlighet att undervisa enligt de metoder som Jayne anvisar. Fredag kväll och söndag förmiddag har vi intensiv fördjupning av vår egen praktik. Söndag ingår även pranayama.
Teman på denna workshop motsvarar det som Jayne har lärt ut på "Professional Development Days" för den brittiska Iyengar yogaföreningen (IYAUK). I Storbritannien är dessa dagar obligatoriska att delta i för alla certifierade Iyengar yogalärare.

Jayne Orton är en välkänd och mycket uppskattad seniorlärare för svenska Iyengaryogalärare. Hon har regelbundet haft workshops på Göteborgs Yoga Centrum sedan 2007.
Jayne har undervisat i Iyengaryoga sedan 1981 och driver ”Iyengar Yoga Institute of Birmingham”. År 2000 blev hon den yngsta någonsin att få sitt seniorcertifikat. Jayne är en mycket omtyckt lärare som reser i hela Europa och håller workshops. Hennes sätt att undervisa på är särdeles tydligt och klart samtidigt som det är vänligt och uppmuntrande.

Jayne Ortons hemsida

Tider
Fredag kl. 18.30 – 21.00: Intensiv fördjupning av egen praktik för Iyengaryogalärare och lärarkandidater
Lördag kl. 09.00 – 13.00 och 15.00 – 17.00: Hur man hjälper elever med mindre problem (t.ex. knä och rygg) samt äldre och stela elever. Undervisningsträning.
Söndag 09.00 – 13.00: Fördjupning av egen praktik samt pranayama

Avgift 2.150 kr
Allt vi gör under helgen hänger ihop och ingår i en större helhet. Men om du enbart har möjlighet att delta en del av helgen, så finns det möjlighet till det i mån om plats. Kontakta då Göteborgs Yoga Centrum.

Workshopen är på engelska.
Ladda ned information om workshop med Jayne Orton. (PDF).

Workshop med Inga Grevtzov 18 - 20 oktober

Inga är uppskattad för sin friskhet och entusiasm i undervisningen och sin varma personlighet. Detta kombinerat med humor, en mycket gedigen kunskap och en stor förmåga att kunna förklara hur man skall jobba i ställningarna, gör Inga till en utomordentligt bra lärare. Under fyra år valde Inga att bo i Paris för att kunna följa och lära sig från Faeq och Corine Biria. Numera bor hon i Tel Aviv där hon kombinerar sina yogastudier och yogaundervisning med intensiva studier i Ayurveda hos en indisk mästare. Med sin kompromislöshet när det gäller yoga, är Inga en förebild för alla yogautövare, som vill ha mera konsekvens i sitt yogautövande.
Praktisk information är pågång.
Workshoppen är på engelska.
Följ Inga på Facebook-->

Abhay Javakhedkar 2020

Kursen har blivit framflyttad till våren 2020. Mer information kommer. Denna kurs är för dig som vill uppleva en lärare med starka band till B.K.S. Iyengar både genom sina föräldrar och genom att själv ha tränad på RIYMI i Pune sedan sin barndom.

Du bör ha praktiserad Iyengaryoga minst ett år för att delta på kursen.


Abhay Javakhedkar undervisar på Iyengar Yogainstitutet (RIYMI) i Pune förutom att han har sin egen yogaskola. Dessutom blir han anlitad av sjukhus i Pune som yogakonsult.
"I aim at creating awareness about benefits of yoga by teaching people that yoga is much more than gaining physical fitness. It is also about gaining inner peace and stability and learning to maintain it while enjoying the process,” says Abhay Javakhedkar.
Abhays facebooksida
Tillbaka | Top


 
Göteborgs Yoga Centrum AB, Norra Liden 7, 411 18 Göteborg, Sverige.
Organisationsnummer: 556667-5400.
Tel. 031 - 13 22 52, 0763 - 400 985. E-post: [email protected]