Göteborgs Yoga CentrumWorkshops med internationella seniorlärare

Anmäl dig här

Vi erbjuder kontinuerligt workshops med internationellt framstående Iyengaryogalärare. Dessa kurser är fördjupning och inspiration för dig som redan håller på med Iyengaryoga. Du bör kunna stå i Salamba Sarvangasana (axelstående) i fem min. Ibland är det bra att öva sig på ställningar som går lite längre än där man är för att utmana sig själv extra och därmed utvecklas i sin yogapraktik. På en workshop får man nya insikter och en skjuts till att gå längre med sin yoga.

OBS Vi är i löpande i kontakt med våra gästlärare för att planera deras workshops för 2020 och framåt. Vi lägger information ut om dessa kurser på Göteborgs Yoga Centrum efterhand som vi har den.

Yogaworkshops

Workshop med Inga Grevtzov 18 - 20 oktober

Anmäl dig här

Inga är uppskattad för sin friskhet och entusiasm i undervisningen och sin varma personlighet. Detta kombinerat med humor, en mycket gedigen kunskap och en stor förmåga att kunna förklara hur man skall jobba i ställningarna, gör Inga till en utomordentligt bra lärare. Under fyra år valde Inga att bo i Paris för att kunna följa och lära sig från Faeq och Corine Biria. Numera bor hon i Tel Aviv där hon kombinerar sina yogastudier och yogaundervisning med intensiva studier i Ayurveda hos en indisk mästare. Förutom sina workshops i Israel och Europa undervisar Inga i Brasilien och Japan. Med sin kompromisslöshet när det gäller yoga, är Inga en förebild för alla yogautövare, som vill ha mera konsekvens i sitt yogautövande.

För vem: Passar dig som håller på med Iyengaryoga och har bekantat dig med Sirsasana och Sarvangasana (huvudstående/axelstående). Dock behöver du inte känna att du behärskar ställningarna.

Undervisning: Fredag kl. 17.30 - 20.30.
Lördag kl. 09.00 - 17.00 och söndag kl. 08.30 - 16.00. Lördag och söndag blir det en paus mitt på dagen för lunch.

Avgift: 2.400 kr (fredag - söndag)
Fredag kväll: 600 kr.
Lördag och söndag 1.950 kr.

Workshoppen är på engelska.

Anmäl dig här

Följ Inga på FacebookMini-workshops på helgen med yogacentrums lärare

Anmäl dig här

Vill du utvecklas inom yoga? Välkommen till workshops där Göteborgs Yoga Centrums egna lärare delar med sig av sina kunskaper genom att sätta fokus på en särskild aspekt av yoga. Följ med på en djupdykning i din egen kropp och utforska yogans effekter. Begränsad deltagare max 15 i varje grupp.
Avgift: 675 kr per workshop
För vem: Passar dig med minst ett års erfarenhet av Iyengaryoga.

Välmående i axlar, nacke, skuldror

Den övre delen av ryggen är problemområdet för många människor. Vår livsstil sittande ihopsjunkna framför datorer och andra skärmar ger spänningar i kroppen, försvagar ryggen och försämrar andningen.Dirce Corradini Stridh ger yogatips och tricks till hur du kan få mera medvetenhet in i de områden och hjälpa dig själv till att sträcka på dig och må bättre.
Dag och tid: Lördag 2 november kl 11.30 – 14.00

Let's Twist Again, vridningar

Yogans vridningar såväl stående som sittande som liggande är välgörande för ryggraden och smidiggör axlar och höfter. Dessutom har vridningarna en utrensande verkan. Cecilia Danskog leder dig steg för steg in dessa ställningar.
Dag och tid: Söndag 24 november kl 11.30 – 14.00

Öppna upp med bakåtböjningar

Bakåtböjningar är asanas som ger mycket energi. Sara Karlsson undervisar i hur du kan utföra dessa ställningarna på bästa sättet för optimal effekt på kropp och sinne. Förutom att bakåtböjningar stärker ryggen bidrar de till att öppna upp i bröstkorgens muskulatur. När bakåtböjningar görs korrekt och med fokus kan de lindra spänningar i axlar och nacke, massera de inre organen och minska känslor av stress och ge tillförsikt och inre stryka.
Dag och tid: Lördag 7 december kl 11.30 – 14.00Abhay Javakhedkar 2020

Kursen har blivit framflyttad till våren 2020. Mer information kommer. Denna kurs är för dig som vill uppleva en lärare med starka band till B.K.S. Iyengar både genom sina föräldrar och genom att själv ha tränad på RIYMI i Pune sedan sin barndom.

Du bör ha praktiserad Iyengaryoga minst ett år för att delta på kursen.


Abhay Javakhedkar undervisar på Iyengar Yogainstitutet (RIYMI) i Pune förutom att han har sin egen yogaskola. Dessutom blir han anlitad av sjukhus i Pune som yogakonsult.
"I aim at creating awareness about benefits of yoga by teaching people that yoga is much more than gaining physical fitness. It is also about gaining inner peace and stability and learning to maintain it while enjoying the process,” says Abhay Javakhedkar.
Abhays facebooksida
Tillbaka | Top


 
Göteborgs Yoga Centrum AB, Norra Liden 7, 411 18 Göteborg, Sverige.
Organisationsnummer: 556667-5400.
Tel. 031 - 13 22 52, 0763 - 400 985. E-post: [email protected]