Göteborgs Yoga CentrumYogaworkshops

Miniworkshops med Göteborgs Yoga Centrums lärare

Anmäl dig här

Vill du utvecklas inom yoga? Välkommen till workshops där Göteborgs Yoga Centrums egna lärare delar med sig av sina kunskaper genom att sätta fokus på en särskild aspekt av yoga. Följ med på en djupdykning i din egen kropp och utforska yogans effekter. Begränsad deltagare max 15 i varje grupp.
Avgift: 650 kr per workshop
För vem: Passar dig med minst två års erfarenhet av Iyengaryoga.

Yoga för stela höfter

Fullbokad!

Rom blev inte byggt på en dag och höfterna blir inte smidiga på en dag. Kroppens starkaste muskler, senor och ledband finns i höftpartiet. Det betyder att de inte ger med sig så lätt. Yvonne Forsberg Sporre kommer att ge dig de bästa yogaställningarna för att öppna höfterna, som du kan fortsätta att arbeta med på egen hand hemma. När höfterna är mer öppna känner vi oss lättare och behagligare till mods.
Dag och tid: Lördag 4 mars kl 10.00 – 12.30

Yoga som komplement till idrott

Att träna eller utöva en idrott kan också innebära att slita på kroppen. Ensidig träning kan skapa obalans och öka skaderisken. B.K.S. Iyengar har introducerat yoga för många atleter, för att främja hållbar träning. Inom yoga ses kroppen som en helhet. Yoga utvecklar både kropp och sinne till mer flexibilitet, styrka och fokus. På workshopen visar Alberto Manco yoga som bygger upp och tar hand om kroppen, kopplat till din övriga träning. Du får exempel på yogaställningar för stabilitet, flexibilitet, fart, smidighet och koordination. För en holistisk syn på idrott och hälsa, så att du håller länge.
Dag och tid: Lördag 11 mars kl 10.00 – 12.30

Yoga med rep

Alla som går på yoga hos GYC har sett repen, som hänger på väggen. Men har du provat att använda dem i din yoga? På denna workshop ger Alberto Manco en introduktion till arbetet med väggrepen. Alberto visar hur du kan använda rep, när du har en skada eller är trött. Hur du kan använda rep för att förbättra öppningen i kroppen i olika yogaställningar. Repen stöttar och får dig att upptäcka yogaställningarna på ett nytt, lekfullt sätt.
Dag och tid: Lördag 27 maj kl 10.00 – 12.30

Yoga för problem med nedre ryggen

Fullbokad!

Kommer du på din yogakurs, när du har ont i ryggen? Oftast ger en vanlig yogaklass dig hjälp och lindring. På denna workshop går Leela Grethe Hansen mer på djupet med problematiken. Du lär dig vilka yogaställningar som är de viktigaste, när man har ont i den nedre ryggen. Dessutom lär du dig hur ställningarna kan modifieras med olika yogahjälpmedel. Kursen ersätter inte kontakt med den traditionella vården.
Dag och tid: Fredag 10 februari kl 17.00 – 19.30

Yoga i klimakteriet

I Iyengaryoga ser vi klimakteriet som en viktig period i kvinnans liv, där hon ibland behöver justera sin yogapraktik för att den skall passa till kroppens nya behov.
På workshopen kommer Leela Grethe Hansen undervisa i vilka yogaställningar som är extra viktiga i klimakteriet och vilka som man med fördel kan justera. Enkla tips som du själv lätt kan använda, när du deltar på en yogaklass och praktiserar yoga hemma. Syftet är att harmonisera och balansera hormonsystemet.
Dag och tid: Lördag 11 Februari kl 10.00 – 12.30

Workshops med internationella seniorlärare

Anmäl dig här

Vi erbjuder kontinuerligt workshops med internationellt framstående Iyengaryogalärare. Dessa kurser är fördjupning och inspiration för dig som redan håller på med Iyengaryoga. Du bör kunna stå i Salamba Sarvangasana (axelstående) i fem min. Ibland är det bra att öva sig på ställningar som går lite längre än där man är för att utmana sig själv extra och därmed utvecklas i sin yogapraktik. På en workshop får man nya insikter och en skjuts till att gå längre med sin yoga.

OBS Vi är i löpande i kontakt med våra gästlärare 2017 för att planera detaljerna kring deras workshops. Vi lägger information ut om deras kurser på Göteborgs Yoga Centrum efterhand som vi har den. Datumen är spikade, så du kan lugnt planera in dem.

Workshop med Inga Grevtzov 17 - 19 mars

Anmäl dig här

Inga är en av Göteborgs Yoga Centrums mest uppskattade gästlärare. Inga är omtyckt för sin friskhet och entusiasm i undervisningen och sin varma personlighet. Detta kombinerat med humor, en mycket gedigen kunskap och en stor förmåga att kunna förklara hur man skall jobba i ställningarna, gör Inga till en utomordentligt bra lärare. Under fyra år valde Inga att bo i Paris för att kunna följa och lära sig från Faeq och Corine Biria. Numera bor hon i Tel Aviv där hon kombinerar sina yogastudier och yogaundervisning med intensiva studier i Ayurveda hos en indisk mästare. Med sin kompromislöshet när det gäller yoga, är Inga en förebild för alla yogautövare, som vill ha mera konsekvens i sitt yogautövande.

Firooza Ali 19 - 21 maj

Stephanie Quirk 19 och 20 augusti 2017

Stephanie är från Australien. Hon valde att bo 22 år av sitt liv i Pune, Indien för att studera yoga direkt från B.K.S. Iyengar. På workshopen delar Stephanie med sig av sin guldgruva av yogainspiration och insikter. Workshoppen passar för alla som har praktiserad Iyengaryoga under minst sex terminer.
Detaljerad information kommer längre fram.


Jayne Orton 10 - 12 november för Iyengar yogalärare

Denna kurs är enbart för certifierade Iyengar yogalärare.
Jayne Ortons hemsidaTillbaka | Top


 
Göteborgs Yoga Centrum AB. Adress: Smedjegatan 5, 411 13 Göteborg, Sverige.
Organisationsnummer: 556667-5400.
Tel. 0763 - 400 985. E-post: yogacentrum@yogacentrum.com